مراحل بازیابی ضایعات پلاستیكی بشرح زیر میباشد:
1-دسته بندی ضایعات : پس از جمعآوری باید ضایعات بر حسب نوع مواد از قبیل پلی پروپیلن و پلی اتیلن و نرمی و سختی دسته بندی گردند.
2-خرد كردن و آسیاب كردن : مواد نرم و مواد سخت باید بطور جداگانه و توسط آسیاب خرد گردند. اندازه ذرات به دست آمده معمولا تغییر مینماید و بر اساس شرایط مصرف آن معمولا اندازه ای كه مصرف میشود دارای اندازه ای كمتر از یك اینچ میباشد.
3-شستشو : ذرات به دست آمده از مرحله دوم باید مورد شستشو قرار گیرند ، ذرات سخت را میتوان در ماشین های شستشوی آبی تمیز نمود به این منظور میتوان از پودر كربنات سدیم یا پودرهای شوینده معمولی استفاده نمود.
4- آب گیری و خشك كردن: ذرات شستشو شده دارای آب و رطوبت هستند و بنابر این آب آنها باید گرفته شود و در كوره حرارتی رطوبت زدایی شوند.
5-گرانول كردن : برای آماده كردن ذرات آسیابی جهت استفاده در فرایندهای پایین دستی و یا به منظور كامپاوند كردن با مواد دست اول ، ذرات آسیاب شده تمیز باید به شكل گرانول در آیند. اكسترودرهای مورد استفاده جهت گرانول سازی سه نوع هستند كه برای PVC یا PET و متفرقه بكار میروند.
ماشین مورد استفاده جهت كار بر روی ضایعات ثانویه عبارت از سیستم برش سرد میباشد . در مرحله گرانول سازی میتوان رنگینه ها و یا رنگدانه ها را به پلاستیك افزود. ماشین مورد استفاده جهت كار بر روی ضایعات اولیه سیستم برشی است كه به وسیله گاز خنك خواهد شد.
ضمن اینكه نیاز این طرح برای بكارگیری نیروهای متخصص و فاقد تخصص فرصت مناسبی را برای اشتغال نیروهای متخصص و آموزش افراد كم تخصص در حین كار ایجاد نماید، ضمن اینكه با توجه به ماهیت این فعالیت تولیدی میتوان از نیروی كار بانوان در ردههای تخصصی و كارگری نیز بنحو مقتضی استفاده نمود.
270