136
گزارش کارآموزی شهرداری دزفول
شهرداری دزفول از قدیمی ترین شهرداری های کشور و اولین شهرداری استان خوزستان وپنجمین شهرداری کشور است و تأسیس آن سال 1299 ه.ش می باشد .
درجه این شهرداری 10 و تعداد پرسنل آن به غیر از سازمان های وابسته قریب به 1000 نفر می باشد. شهرداری دزفول در حال حاضر دارای هشت سازمان و 2 منطقه می باشد و سازمان های وابسته عبارتند از :
سازمان اتوبوسرانی دزفول و حومه، سازمان پارک ها و فضای سبز ، سازمان باغ بهشت، سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی ، سازمان خدمات موتوری، سازمان نوسازی و بهسازی ، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی ، سازمان عمران شهرسازی .
با توجه به توسعه سالانه شهر دزفول و افزایش فعالیت ها و پروژه های عمرانی شهرداری دزفول ، بودجه این شهرداری نیز به تبع آن سالانه افزایش می یابد و در حال حاضر بالای 200 میلیارد ریال رسیده است.
این نهاد در طول عمر پرتلاش خود خدمات ارزنده و ارزشمندی به مردم دزفول عرضه داشته و در توسعه ، زیبائی و سرسبزی شهر گام های بلندی برداشته است.
اوج فعالیت و فداکاری پرسنل زحمتکش شهرداری دزفول همانا سال های سرنوشت ساز دفاع مقدس بوده که پابه پای مردم در تمامی صحنه های جنگ حضور فعال خود را حفظ نموده تا آنجا که برای کمک به آسیب دیدگان ناشی از موشک باران دشمن زبون نیروهای آتش نشانی و خدمات خود را علاوه بر شهر دزفول و شهرهای اطراف ، حتی گاهی به شهرهای دورتر در استان لرستان و ایلام نیز اعزام نموده است.
شاهد محکم این فداکاری ها تقدیم 10 شهید ، ده ها مجروح و جانباز و آزاده به پیشگاه انقلاب اسلامی و ولایت فقیه است. شهر دزفول در طول جنگ تحمیلی آسیب فراوان دید آنچنان که بیش از نیمی از واحدهای مسکونی شهر از 20 تا 100% تخریب و بسیاری از تأسیسات شهری دچار آسیب کلی گردید. و به بافت قدیم شهر نیز كه یكی از ارزشمندترین بافت های تاریخی از نظر قدمت و معماری كم نظیر است نیز خسارات جبران ناپذیری وارد شد . اما بعد از آن با تشكیل سازمان نوسازی و بهسازی گام هایی در جهت سامان دهی و احیای این بافت ارزشمند برداشته است.
همچنین بدلیل آنکه کلیه نیروها و ماشین آلات شهرداری در خدمت جبهه و جنگ قرار داشت آسیب های فراوان به این امکانات وارد آمد.
بعد از جنگ نیز با تعریف رویكردی نو در جهت آبادانی شهر دزفول ، تلاش های زیادی در خصوص عمران و آبادی این شهر كهن برداشته كه از جمله آن احداث پارك ها و توسعه فضای سبز ، توجه به ساحل رود دز ، ساماندهی و احداث خیابان های جدید ، توسعه مراكز فرهنگی و احداث كتابخانه ها ، احداث پل ها و ... را می توان برشمرد.
در حال حاضر نیز با بهره گیری از مشاوران قوی و مجرب طرح ها و پروژه های زیادی را برای توسعه دزفول آماده اجرا نموده و زمینه مناسبی را جهت سرمایه گذاری در آنها فراهم نموده است.
فصل دوم – تعمیر و نگهداری و پشتیبانی شبکه محلی
فصل دوم – شبکه های محلی :
پیشگفتار :
اساسا یک شبکه کامپیوتری شامل دو یا بیش از دو کامپیوتر وابزارهای جانبی مثل چاپگرها، اسکنرها ومانند اینها هستند که بطور مستقیم بمنظور استفاده مشترک از سخت افزار ونرم افزار، منابع اطلاعاتی ابزارهای متصل ایجاده شده است توجه داشته باشید که به تمامی تجهیزات سخت افزاری ونرم افزاری موجود در شبکه منبع1(Source) گویند.
در این تشریک مساعی با توجه به نوع پیکربندی کامپیوتر ، هر کامپیوتر کاربر می تواند در آن واحد منابع خود را اعم از ابزارها وداده ها با کامپیوترهای دیگر همزمان بهره ببرد.
دلایل استفاده از شبکه را می توان موارد ذیل عنوان کرد :
1 - استفاده مشترک از منابع :
استفاده مشترک از یک منبع اطلاعاتی یا امکانات جانبی رایانه ، بدون توجه به محل جغرافیایی هریک از منابع را استفاده از منابع مشترک گویند.
2 - کاهش هزینه :
متمرکز نمودن منابع واستفاده مشترک از آنها وپرهیز از پخش آنها در واحدهای مختلف واستفاده اختصاصی هر کاربر در یک سازمان کاهش هزینه را در پی خواهد داشت .
3 - قابلیت اطمینان :
این ویژگی در شبکه ها بوجود سرویس دهنده های پشتیبان در شبکه اشاره می کند ، یعنی به این معنا که می توان از منابع گوناگون اطلاعاتی وسیستم ها در شبکه نسخه های دوم وپشتیبان تهیه کرد ودر صورت عدم دسترسی به یک از منابع اطلاعاتی در شبکه " بعلت از کارافتادن سیستم " از نسخه های پشتیبان استفاده کرد. پشتیبان از سرویس دهنده ها در شبکه کارآیی،، فعالیت وآمادگی دایمی سیستم را افزایش می دهد.
4 - کاهش زمان :
یکی دیگر از اهداف ایجاد شبکه های رایانه ای ، ایجاد ارتباط قوی بین کاربران از راه دور است ؛ یعنی بدون محدودیت جغرافیایی تبادل اطلاعات وجود داشته باشد. به این ترتیب زمان تبادل اطلاعات و استفاده از منابع خود بخود کاهش می یابد.
5 - قابلیت توسعه :
یک شبکه محلی می تواند بدون تغییر در ساختار سیستم توسعه یابد وتبدیل به یک شبکه بزرگتر شود. در اینجا هزینه توسعه سیستم هزینه امکانات وتجهیزات مورد نیاز برای گسترش شبکه مد نظر است.
6 - ارتباطات:
کاربران می توانند از طریق نوآوریهای موجود مانند پست الکترونیکی ویا دیگر سیستم های اطلاع رسانی پیغام هایشان را مبادله کنند ؛ حتی امکان انتقال فایل نیز وجود دارد".
در طراحی شبکه مواردی که قبل از راه اندازی شبکه باید مد نظر قرار دهید شامل موارد ذیل هستند:
1 - اندازه سازمان
2 - سطح امنیت
3 - نوع فعالیت
4 - سطح مدیریت
5 - مقدار ترافیک
6 – بودجه
مفهوم گره " Node" وایستگاههای کاری " Work Stations "]1] :
هرگاه شما کامپیوتری را به شبکه اضافه می کنید ، این کامپیوتر به یک ایستگاه کاری یا گره تبدیل می شود.
یک ایستگاه کاری ؛ کامپیوتری است که به شبکه الصاق شده است و در واقع اصطلاح ایستگاه کاری روش دیگری است برای اینکه بگوییم یک کامپیوتر متصل