قوانین مدیریت فکری
مدیریت تکنولوژی
تعداد صفحات : 30 اسلاید
نوع فایل : پاورپوینت pptx
عبارت Intellectual Property در معنای لغوی به «قوانین مالكیت فكری» اشاره دارد اما در بیشتر كتب حقوقی «حقوق مالكیت معنوی» ترجه شده است. این عبارت در معنای جامع اشاره به حقوق ناشی از خلاقیت و نوآوری در همهی زمینههای علمی، ادبی، هنری و صنعتی برای پدیدآورندهی اثر دارد.
استفاده کنونی واژه مالکیت فکری حداقل به سال ۱۸۶۷ و تاسیس کنفدراسیون آلمان شمالی که در قانون اساسیاش قدرت قانونی برای محافظت داراییهای فکری به کنفدراسیون اهدا شد؛ باز میگردد. (ماده ۴ شماره ۶ از قانون اساسی آلمان سال ۱۸۶۷)
موضوع مالكیت فكری یا معنوی اصولا پدیدهای فیزیكی و قابل لمس نبوده و عموما به موضوعاتی میپردازد كه ناشی از عملكرد فكری و نه معنوی و عرفانی انسانها است. از این رو بسیاری از صاحبنظران اعتقاد دارند كه اصطلاح «مالكیت فكری» تعبیر مناسبتری از حقوق ذكر شده در مقایسه با «مالكیت معنوی» بدست میدهد.
حفظ این حقوق از دیرباز و ابتدا بر عهدهی حكومتها قرار گرفته است و با تشكیل مجامع جهانی و علیالخصوص توسعه تسهیلات دسترسی به اطلاعات این حقوق به یكی از دغدغههای اصلی در توسعهی علم و تكنولوژی قرار گرفته است.
در ایران نیز علیرغم وجود برخی قوانین مرتبط و پذیرش كنوانسیونهای بین المللی در مقاطع مختلف و عضویت ایران در آنها، قانونگذار هنوز تعریف روشن و جامعی از حقوق معنوی یا مالكیت فكری ارائه نكرده است. ولی بر اساس قوانین موضوعی سال 1348 و حقوق تطبیقی میتوان تعریف زیر را از آن استفاد نمود: Spritual