پاورپوینت مالیات های انتقالی
تفاوت های دائمی نشان دهنده محاسبه کل مالیاتی است که شرکت باید در طول عمر خود پرداخت کند . مثال این اختلاف ها بهره اوراق مشارکت دولتی است که در محاسبه سود حسابداری لحاظ ولی مشمول مالیات نمی باشند از انجاییکه تفاوت های دائمی فقط بر کل مالیات شرکت اثر می گذارد و موجب تخصیص میان دوره ای مالیات نمی شود از این رو حسابداران این اقلام از دیدگاه نظری موجب بروز مسئله نمی شوند. از دیدگاه عملی و کاربردی بدان سبب که آنها منشأ اصلی پیدایش تفاوت بین آنچه به اعتقاد مردم باید پرداخت شود و آنچه شرکت به عنوان مالیات پرداخت کرده است می باشد اهمیت زیادی دارد.
از دیدگاه تئوری حسابداری مالیات بر درآمد (سود) تفاوت های موقتی می تواند هسته اصلی تئوری ها را تشکیل دهد زیرا حسابداران می توانند بر شیوه ثبت و گزارش کردن این اقلام کنترل هایی اعمال کنند . آنها منشأ اصلی ایجاد تفاوت بین سود مشمول مالیات و سود گزارش شده در یک دوره خاص می باشند و بر عکس تفاوت های دائمی نمی توانند در سرتاسر عمر شرکت بین مقادیر یک فاصله یا تفاوت ایجاد نمایند. . هر سال باید مجموعه تفاوت های موقتی را محاسبه کرد که این موضوع در مرحله عمل بیش از حد پیچیده است و فقط از دیدگاه نظری می توان بدون توجه به شیوه محاسبه تفاوت های موقتی درباره موجودیت آنها صحبت کرد.
در مواردی که رویداد های مالی در یک دوره بر سود مشمول مالیات و در دوره ای دیگر بر سود حسابداری قبل از مالیات اثر بگذارد باید حسابی به نام تخصیص مالیاتهای میان دوره به وجود آورد . طبق بیانیه 11 از هیئت اصول حسابداری این قبیل موارد را تفاوت های زمانی می نامند که 4 حالت می تواند وجود داشته باشد :
.1مبلغی که از دیدگاه مالیاتی در نظر گرفته می شود و در صورت های مالی به دوره های بعد انتقال می یابد مانند بکارگیری روش تصاعدی استهلاک برای مقاصد مالیاتی و روش خط مستقیم برای گزارشگری مالی .2درآمدی که در دوره جاری در حسابها منظور شود ولی از دیدگاه مالیاتی شناسایی آن به دوره های بعد موکول شده است مانند کاربرد روش قسطی برای محاسبه مالیات و کاربرد روش مبتنی بر فروش برای تهیه صورتهای مالی .3سودی را که در محاسبه مالیات منظور می کنند ولی هنگام تهیه صورتهای مالی آن را به دوره های بعد منتقل می نمایند مانند پیش دریافت اجاره که در دوره وصول به سود مشمول مالیات اضافه اما شناسایی آن به دوره ارائه خدمات مربوط موکول شده است .4هزینه هایی که از درآمد دوره جاری کسر شده ولی برای محاسبه مالیات آنها را در دوره دیگری منظور می نمایند مانند هزینه های تضمین کالا که در صورت سود و زیان دوره جاری منظور اما احتساب آن به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی به دوره مالی پرداخت واقعی آن موکول می شود.
◄ کاهش در مبنای محاسبه استهلاک در مورد دارایی های استهلاک پذیر به سبب معافیتهای مالیاتی ◄ ◄ فعالیت های خارجی که صورت حساب ها بر مبنای ارز خارجی تهیه شوند . در اجرای استاندارد شماره 52 هیئت استاندارد های حسابداری مالی تغییر در نرخ ارز باعث می شود که مبنای محاسبه مالیات برخی از اقلام دارایی و بدهی شرکت در خارج با بهای تمام شده تاریخی متفاوت گردد. ◄ ◄ افزایش در مبنای محاسبه مالیات دارایی ها که نرخ تورم هم منظور شود . استفاده از شاخص های خاص برای محاسبه مالیات برخی دارایی ها باعث اختلاف بین مبنای محاسبه مالیات با مبنایی که بر اساس بهای تمام شده تارخی قرار دارد می شود. ◄ ◄ شرکتی که اقدام به خرید شرکت دیگری بنماید و آن را به روش خرید گزارش کند که این باعث تفاوت در مبلغی که به حساب دارایی های خریداری شده منظور می شود و مبلغی که برای محاسبه مالیات در نظر می گیرند میشود.