دانلود مقاله بررسی مدیریتی عملکرد اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی شهرداری و شورای شهر
شهرداری و شورای اسلامی شهر از ریشه دارترین اصول عرفی و مقررات سنتی و از بارزترین شیوه های عقلایی در زندگی جمعی است و حتی قدیمی ترین شیوه های مدیریت در تکاپوی اجتماعی نوع بشر, نشانه هایی از نظام شورایی را با خود دارد (پورطاهری و دیگران, 23:1389).
عملکرد شهرداری و شورای اسلامی شهر شیروان و سایر سازمان های محلی عمومی بر کیفیت زندگی شهروندان و حیات شهری پایدار موثر است و ارزیابی عملکرد این نهاد ها, اقدامی سازنده و اصلاح گرایانه برای بالندگی و پویایی آن ها به حساب می آید (فقیهی و سالارزهی, 6:1383).
به همین دلیل است که مدیریت عملکرد اقتصادی سازمان های محلی به عنوان یک استراتژی مدیریتی, توجه مقامات محلی را به خود جلب کرده و مقامات دولت مرکزی را به اتخاذ تدابیر علمی و قانونی ارتقای عملکردهای سازمان های محلی واداشته است. (Sanderson, 2001:307).
ارزیابی عملکرد, به مجموعه اقدامات و فعالیت هایی اطلاق میشود که به منظور افزایش سطح استفاده بهینه از امکانات و منابع در جهت دستیابی به اهداف و شیوه های توام با کارایی و اثربخشی صورت می گیرد.
این برنامه طی دهه های اخیر در اغلب کشورهای پیشرفته و برخی از کشورهای در حال توسعه مرسوم گردیده, به طوریکه تصویب قوانین خاص ارزیابی عملکرد جزء الزامات محسوب می شود (ماهنامه دهیاری ها, 32:1387).
هدف از ارزیابی عملکرد اقتصادی شهرداری و شورای اسلامی شهر شیروان سنجش, ارزش گذاری و قضاوت در خصوص اثربخش, کارایی, اقتصادی و اخلاقی به منظور ارتقاء کیفیت خدمات دولتی است (احمدی, 51:1386).
یکی از انواع ارزیابی عملکرد اقتصادی کارایی شهرداری و شورای اسلامی شهر ارزیابی عملکرد به وسیله مردم است.
ارزیابی عملکرد از این جهت قابل بحث است که از یک طرف رضایت مردم از شوراهای شهر نقش مهمی در موفقیت سازمان مذکور در دستیابی خود دارد.
شهروندانی که از شورای شهر رضایت داشته باشند با اطمینان بیش تری وظایف شهروندی شان مانند پرداخت عوارض و مشارکت در برنامه های عمومی را انجام می دهند (فیروزآبادی و ایمانی جاجرمی، 1391: 63).
از طرف دیگر به جرات می توان گفت تنها کسانی که مشکلات و مسایل و روستاها را به خوبی می توانند درک کنند خود مردم می باشند (World Bank,2000).
در چند دهه اخیر شهرهای کشورمان با مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فراوانی روبرو بوده اند.
شورای شهر تا به امروز تنها بازوی مشارکت مردمی در تدبیر امور شهری بوده است که هدفش کاهش مشکلات شهرها در کشور بوده است.
مسلما شورای شهر در شهرهای مختلف کشور عملکرد یکسان و متشابهی را نداشته است در نتیجه می توان گفت که تاثیرات شورای شهر در شهرهای مختلف کشور متفاوت است.
بر اساس مطالعات اولیه انجام شده توسط محققان; عمده مشکلات شهر شیروان در سه بخش اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تقسیم بندی شد.
بر این اساس، این پژوهش نظرات مردم و کارشناسان امور شهری پیرامون عملکرد شورای شهر را اساس استناد خود در تحلیل ها قرار داده است تا بدین وسیله پی بی عملکردهای شورای شهر شیروان از سه بعد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ببرد.
تا بدین طریق بتوان درک روشنی را از عملکردهای شورای شهر از منظر مردم و کارشناسان در کاهش مشکلات شهری ارائه دهد. در واقع هدف از این پژوهش بررسی بازخورد عملکردهای شورای شهر اسلامی شهر شیروان می باشد تا بدین وسیله نقاط ضعف موجود در عملکرد این نهاد رفع و نقاط قوت را نیز تقویت نمود.