بررسی سیستم فروش در شرکت کارتن مشهد
در ابتدای تمدن بشری، نیاز به بسته بندی غذا نبوده است، چون انسانهای اولیه برای به دست اوردن غذا از محلی به محل دیگر می رفتند. اما هنگامی كه انسانها در پناهگاههای دائمی سكنی گزیدند ناچار شدند غذا را از محل های مختلف جمع آوری كنند و به محل سكونت خود انتقال دهند. این نیاز باعث شد كه اولین بسته بندی ها نظیر كدوهای خشك شده، صدف ها، پوست حیوانات و دیگر مواد طبیعی مورد استفاده قرارگیرد تا زمانی كه انسان توانست ظرف های سفالینی بسازد كه به آب و آتش مقاوم بودند. ایرانیان، مصریان، فینقی ها و رومیان همواره از ظروف سفالی رنگی و تزیین شده برای تجارت و حمل و نقل محصولات خود استفاده می كردند. سابقا صادرات درایران در صندوق های چوبی و یا گونی كنفی و به خصوص خرمای مرغوب ایران در بسته های حصیری یا پیت های حلبی صادر می شد كه مورد استقبلا كشورهای پیشرفته نبود. هم اكنون در موزه شركت شیشه سازی كورنیك، ظرف شیشه ای فالب گیری شده ای موجود استكه با عنوان یكی از اولین ظرف ها و بسته بندی های فالب گیری شده ساخته می شود. این اثر كه با نام ایرانیان ثبت شده نشان می دهد كه آنان از اولین بنیانگذاران تكنولوژی بسته بندی در آن دوران بوده اند اما هم اكنون در حالی كه دیگر كشورها، كالاهای مصرفی شان را در ظظروف و بسته بندی های فوق العاده شكیل و مشتری پسند روانه بازارهای جهانی می كنند، صنعت بسته بندی ایران در حد روش سنتی انتقال به بازار بلقی مانده است و از طرفی دیگر با شروع انقلاب صنعتی و تحول در نظام تولید و تبادل ایجاد شده، علوم جدید جهان بسته بندی را به خدمت اقتصاد درآورد. صنعت كارتن سازی كشور با مشكلات بی شماری از قبیل تهیه مواد اولیه مناسب، فقدان فناوری روز دنیا در جهت ارائه محصولات با كیفیت و ارزان و تنوع تولید جهت انجام هرگونه سفارشی،عدم استانداردهای كیفی مناسب در بسته بندی و... روبه روست . هرچه پیش رویم شرایط بازار رقابتی تنگاتنگ و نقش بسته بندی كالا نسبت به گذشته انكار ناپذیرتر می شود و در این شرایط عرصه برای كسانی مهیاست كه بتوانند خود را با شرایط سرمایه گذاری، كاهش هزینه ها، استفاده از مواد اولیه مناسب، رعایت الگوهای مصرف، تنوع تولید با ماشین آلات جدید و... هماهنگ كنند.
در 1865 دو مرد انگلیسی امتیاز استفاده از اولین ماشین كروگیت را به دست آوردند. در ماشین آنها كاغذ از قسمت تغذیه وارد و پس از عبور از میان دوغلتك كه با یك دسته توسط اپراتور چرخانده می شده است، به كروگیت (فلوت) تبدیل می شود. این كاغذ فلوت یك لایه داخلی خوبی برای كلاه در آن زمان بوده است. 1871 اولین استفاده از كاغذ كروگیت در بسته بندی از كاغذ كروگیت توسط یك مرد آمریكایی به نام آلبرت ال جونز كه امتاز بسته بندی ظروف ظریف و شكننده مانند بطری به وسیله كاغذهای كروگیت را به دست آورد، در تاریخ به ثبت رسید. 1874 برای بار دوم آلبرت ال جونز در آمریكا، حق امتاز اضافه كردن یك لایه لاینر به یك طرف كروگیت را برای استحكام بخشیدن به كاغذ كروگیت به دست اورد. (همان سیتگل فیس) 1881 اغلب تولیدكنندگان مطرح آمریكایی به دنبال فكر و ایده جدید در راه پیشگام شدن برای به دست آوردن حق امتیاز انحصاری بسته بندی جدید بودند و در این زمینه آنها فكر خود را متمركز به تلاش در جهت توسعه ماشین های جدید كردند. در همین راستا شركت تامسون و نوریس اولین ماشین تولید سینگل فیس (كروگیت با یك لاینر) به ثبت رساندند.
شركت كارتن مشهد در تاریخ 7/3/1363 تاسیس شد و تحت شماره 3333 اداره ثبت شركتها به ثبت رسید و باموضوعیت ساخت مقوا و تولید كارتن، تهیه و تولید، توزیع و فروش و صادرات انواع مقوا و جعبه های مقوایی، خریئ و واردات ماشین آلات و مواد اولیه هرگونه عملیات در ارتباط با این صنعت از نظر قانون تجارت صنعتی نداشته باشد تامین و از سال 1365 عملیات پروژه شروع و از ابتدای سال 1369 تولید انبوه و بهره برداری صنعتی از این واحد تولیدی كه بزرگترین واحد كارتن سازی در استان خراسان می باشد، آغاز شد. این شركت از سال 1372 در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده و هم اكنون خرید و فروش اوراق سهام شركت كارتن مشهد در بورس جریان دارد.
در حال حاضر مساحت كارخانه 66000 متر مربع است كه حدود 20.000 مترمربع آن زیر بنا می باشد. این كارخانه در كیلومتر 18 جاده قوچان مقابل شهرك صنعتی توس واقع شده است.
مقدمه
بسته بندی مقوله ای است كه از بدو تولد به عنوان قنداق بچه ودر هنگام مرگ به عنوان تابوت جوامع بشری را همراهی می كند. رعایت اصول بسته بندی تضمینی است برای به وجود آوردن ایمنی و حفاظت، مقرون به صرفه بودن، راحتی حمل ونقل، سرعت عمل، رعایت بهداشت، تبلیغات اقتصادی، بازریابی و زیبایی و جذابیت بسته بندی موجب جلب خریدار می گردد. آنچه مسلم است این است كه كیفیت محصول در بازرا فروش حرف اول را می زند ولی پوشش مناسب آتش اشتیاق خریدار را شعله ور می سازد. بسته بندی حداقل 7% بهای هر كالا را دربرمی گیرد.
وضعیت مالكیت شركت سهامی عام می باشد. مالكیت شركت متعلق به پارت كاغذ به میزان سهام 42% ، سرمایه گذاری ملی ایران 5/7% و سهامداران جزء 5/5% سهام است.
شركت كارتن مشهد قادر است در 3 شیفت تولیدی به میزان 4.000 تن انواع ورق و كارتن را تولید كند.
باتوجه به اهمیت مقوله مدیریت منابع انسانی در كنار مقوله های مدیریت تولید و مدیریت استراتژیك ساختار سازمانی شركت مبتی به بهره مندی بیشتر از نیروهای انسانی توانمند و ارزشمند در قالب طرح طبقه بندی مشاغل شكل گرفته است. منابع انسانی شركت شامل 231 نفر (80 نفر رسمی و بقیه قراردادی) می باشد. كه دارای میانگین سنی 35/36 و میانگین تجربی 04/8 سال می باشند. ارتقاء كاركنان برمبنای طبقه بندی مشاغل می باشد. مزایای در نظر گرفته شده و پاداش براساس طرح كارانه داده می شود. (هرچه تولید و بازدهی بیشتری داشته باشد.) ساختار مدیریتی شامل 5 نفر هیات مدیره و 4 نفر مدیران داخلی می باشد.
حسابرسی
كار حسابرسی داخلی در شركت كارتن مشهد توسط واحد حسابرسی صنعتی صورت می گیرد و معمولا هر 6 ماه یا یكسال یك نفر حسابرس از سازمان حسابرسی یا سازمان بورس، یا تامین اجتماعی برای صحت حسابرسی كه در شركت انجام شده می اید.
این كار به چند شكل انجام می شود:
-
در ردزنامه 2000 در سراسر ایران كه مخصوص شركت كارتن مشهد است.
-
روزنامه خراسان
-
تابلوی تبلیغاتی در پلیس راه مشهد
-
تبلیغات در نمایشگاه بین المللی
بازار اصلی تولیدات شركت كارتن مشهد در استان خراسان می باشد كه بیش از 60% فروش شركت مربوط به مصرف در داخل استان می باشد و مازاد تولید به سایر استانهای كشور صادر می شود. بعد از استان خراسان، استان تهران در رتبه دوم مصرف قراردارد. در برخی اوقات به مشتری اشانتیون داده می شود. مثلا جنس آن به صورت مجانی در روزنامه 2000 تبلیغ می شود و هزینه تبلیغات از طریق واحد فروش است.
244