پاورپوینت نقش اخلاق در زندگى و تمدن انسانها
تنها می تواند معدودی ازآنهارا انتخاب کند.
با رشد یافتن قوای بدنی و فكری وعاطفی ودرهم تنیدن روابط گوناگون اجتماعی وافزایش اندوخته های علمی ومهارتهای عملی ، دایره گزینه هابصورت تصاعدی گسترش یافته است، بطوریكه درهرلحظه هزاران انتخاب پیش روی انسان قرار دارد .
وگزینش دشوارودشوارتر می شود.
اساساً اجتماع مردم و تحقق جامعه در گرو تن دادن به قواعد رفتارى خاصى است كه پاره اى از آن ها به عنوان اخلاق شناخته مى شود؛ به سخن دیگر مى توان اخلاق را همزاد بشر دانست.
nواژه اخلاق از ریشه « خُلق » و« خَلق » گرفته شده که « خُلق » در لغت به معنای سرشت وسجیه ( خو و سرشت ) است که هم شامل سجایای نیکو و پسندیده ، مانند راستگویی و پاکدامنی وهم سجایای زشت و ناپسند مانند دروغگویی و ... است. خُلق مخصوص صفات روحی و ساختار معنوی انسان است که به صورت اختیاری و با بصیرت دو شکل گرفته است. n« خَلق » در مورد شکل طبیعی و ساختار ظاهری انسان به کار می رود
آنان اخلاق را عامل رسیدن به سعادت و کمال واقعی انسان دانسته اند.
اخلاق، علمی است که از غرایز ، انگیزه ها و کیفیت هدایت آنها به سوی اهداف عالیه خلقت انسان بحث می کند .
صفات نفسانی خوب وبد و اعمال و رفتار اختیاری متناسب با آنها را معرفی می كند و شیوه تحصیل صفات نفسانی خوب و انجام اعمال پسندیده و دوری از صفات نفسانی بد و اعمال ناپسند را نشان می دهد.
انسان ها ناخود آگاه به سوی پاكسازی خویش از صفات ناپسند گرایش دارند و به همین دلیل بحث و گفتگو درباره اخلاق برای هر انسانی لذت بخش است ،به گونه ای که انسان، بدون فکر، افراد دارای اخلاق پسندیده را ستایش میکند و افراد دارای رذایل اخلاقی را مذموم می دارد
n