موقعیت سیاسی جغرافیایی و چگونگی استقرار
شهر نیشابور از نظر تقسیمات سیاسی و اداری ، دارای 6 بخش 17 دهستان 609 آبادی دارای سکنه و 1050 خلجلگه. سرولایت و طاغنکوه بوده و مجموعاً هفده دهستان در این بخشها قرار دارند که در جدول مقابل آورده شده است.
شهرستان نیشابور دارای 6 شهر بزرگ و کوچک می باشد به نامهای نیشابور، بزغان، درود، قدمگاه، خروین می باشد.
از نظر تقسیمات سیاسی این شهرستان از دو بخش کوهستانی و بیابانی تشکیل شده است که عمدتاً بخش شمالی شهرستان را ارتفاعات و قسمت های جنوبی را دشتهای هموار و مسطح اشغال کرده اند و شیب عمومی منطقه از شرق به غرب از شمال به جنوب است.
روستای دیزباد
روستای دیزباد علیا در فاصله 55 کیلومتری شرق مرکزی شهرستان نیشابور (شهر نیشابور) واقع شده و از نظر مختصات جغرافیایی در طول جغرافیای 16 و 59 و عرض جغرافیای 06 و 36 قرار گرفته است.
این روستا در بخش زبرخان از توابع شهرستان نیشابور و در دهستان زبرخان و در منتها الیه شرق این شهرستان و در دامنه های رشته کوه بینالود قرار دارد.
روستای دیزبادعلیا ازطریق راه خاکی (به طول 19 کیلومتر) که از فاصله 47 کیلومتری شهر نیشابور(ازجاده نیشابور – مشهد) از جاده اصلی منشعب می شود ارتباط خود را با مرکز شهرستان و مرکز استان (مشهد) برقرار ساخته است.
این روستا از طرف جنوب شرق با روستای قاسم آباد و از سمت شمال شرق و از طریق راه مال رو با روستای «مچ» از توابع شهرستان مشهد و از سمت غرب با روستای «چناران» ارتباط برقرار می کنند. این روستا تقریباً در انتهای مسیر جاده خاکی بین روستایی واقع شده و باغات گسترده میوه در مسیر روستا قرار گرفته اند
مهم ترین راه ارتباطی این روستا راهی خاکی می باشد كه در قسمت روستای قاسم آباد بزرگ به سمت این روستا منتهی می شود و سپس به آسفالته جاده مشهد نیشابور می رسد.
همچنین راه ارتباطی مستقیمی دیگر كه این روستا وجود داشته است كه به علت استفاده از معدن سنگ گرانیت مسدود شده است.
بررسی و معرفی شهرها و روستاهای همجوار این روستا از شمال به روستای قاسم آباد بزرگ و از شرق به روستای پیوه زن راه دارد
استقرار روستا
روستای دیزباد علیا یك روستای كوهپایه ای و به صورت خطی می باشد كه دارای 18 قنات یك رودخانه و 6 چشمه می باشد.
همچنین كوه لو كه مهمترین كوه در نزدیكی این روستا می باشد.
كه به گفته اسامی بر اساس تحقیقات و اكثاقات دولتی بوده است دارای معدن طلا می باشد.