لوردوزیس
لوردوز یا گودی کمر:به معنی افزایش انحنای ستون مهره کمری است. وقتی میزان انحنای کمر بیشتر از حد طبیعی باشد و قوس ستون فقرات کمری به جلو بیشتر میشود،شکم به جلو آمده باسن به عقب میرود.
عوامل ایجاد کننده:
شایع ترین علت گودی کمر ضعف عضلات ناحیه شکمی و کمر میباشد.
زایمان مکرر
چاقی یافعالیت بدنی کم
جابجایی مهره به سمت جلو
اسثفاده از کفشهای پاشنه بلند و نامناسب
علائم و عوارض:
افزایش قوس کمر
افزایش فشار ودرد بر مهره های تحتانی کمر
کاهش انعطاف پذیری و تحرک در ناحیه کمری
کاهش استحکام ستون مهره ها
برآمدگی شکم
نکاتی قبل از شروع نرمش و حرکات تقویتی:
قبل از انجام نرمش ها اول چند دقیقه راه بروید تا بدنتان به اصطلاح گرم شود.اگر احساس میکنیدانجام هرکدام از نرمش هایی که در زیر توضیح داده میشود برای شما مشکل است میتوانید آنرا انجام ندهید و فقط نرمش هایی را انجام دهید که انجام دادن آنها برای شما راحت است.به تدریج بعد از چند هفته که عضلات شما قوی تر شدند خواهید توانست همه نرمش ها را انجام دهید.لازم نیست نرمش ها را حتما به تعدادی که در بروشور گفته میشود انجام دهید.میتوانیددر جلسات اول آنها را با تعداد و دفعات کمتر انجام داده به تدریج وبعد از گذشت چند هفته که عضلات شما قویتر شدند تعداد اجرای حرکات را بالا ببرید. هر حرکت به صورت 3 ست و هرست به مدت 30 ثانیه انجام میپذیرد،بین هرست 10 ثانیه را به استراحت اختصاص دهید.
تمرینات تقویتی لوردوز:
1.(الف) مانند شکل زیر فرد به حالت چهار دست و پا روی زمین قرار گرفته و با انقباض عضلات شکم سعی میکند گودی کمر را از بین ببرد دراین حالت سر را به سمت زمین میبرد.
(ب) برعکس حالت قبل فرد سر وکمر را به حالت اولیه برمیگرداند
2. فرد به پشت خوابیده زانوی خود را خم کرده و در حالی که دستها از روی زمین بلند نمیشود،آنها را به سمت پاشنه ها کشیده و به مدت 3 ثانیه در همان حالت میماند.دراین تمرین چون عضله شکم به خوبی منقبض شده تمرین خوبی برای تقویت این عضلات است.
3. فرد در حالت خوابیده به پشت ،سعی میکند زانوهای خود را تا آنجا ک ممکن است به طرف سینه حرکت دهد.
4. فرد درحالی که درحالت استارت دو میدانی قرار گرفته است،سعی میکند با متمایل شدن به سمت جلو بر روی پای عقب خود فشار وارد کند،در مرحله بعد ضمن عوض کردن پاها،همین حرکت را برای پای دیگر انجام میدهد. هدف از انجام این حرکت کاهش انحنا یا قوس کمری است.